Venstre-nei til ølskatt

Kulturbyråd Harald Victor Hove lanserte i mandagens BA muligheten for en et eget kulturpåslag på ølsalg i Bergen. Venstres Anders Skoglund slakter forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Anders_Skoglund_pressbilde_2011

Foto: Tor Blaha

– Dette er nok et eksempel på at byrådet forsøker å velte egne problemer over på andre, i dette tilfellet de små utelivsaktørene, sier Skoglund.

Byrådet bestående av Høyre, Frp og KrF har innskrenket skjenketiden fra 03:00 til 02:30. Dette har medført inntektstap for utelivsbransjen.

– Innskrenkningen av skjenketidene har gjort at utelivsbransjen bruker mindre tid og penger på kulturarrangementer. Det er en villet politikk som svekker det samlede kulturtilbudet. Før de kjefter på utelivsbransjen får de feie for egen dør, sier en oppgitt Anders Skoglund, som representerer Venstre i finanskomiteen.

Politikerne må spille på lag med bransjen
Venstre ser heller for seg at byrådet legger til rette for et bedre samarbeid på tvers av institusjonene.

– Hvis Venstre kommer i byråd etter valget til høsten, vil vi at skjenketidene utvides og differensieres og at politikerne tar utelivsbransjen med på råd når vi skal utvikle byen. Jeg har mye større tro på at velvilje og samarbeid kan bidra til at de store utelivsaktørene ser at de er avhengige av gode kulturarrangementer, avslutter Anders Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**