Gründerhotell på Mysen?

Eidsberg Venstre, ved ordførerkandidat Maren Hersleth Holsen, ønsker gode miljøer for gründervirksomhet i Mysen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Maren Hersleth Holsen

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Eidsberg Venstre ønsker at kommunen tar initiativ til å etablere et gründerhotell i Mysen sentrum. Et gründerhotell er ikke hotell i tradisjonell forstand, men ledige og passende kontorlokaler for nye aktører å starte opp.

Den 11.mai ble det arrangert en gründerkafe på Mysen hvor kommunen, Innovasjon Norge og Indre Østfold Bedriftssenter/Østfold etablererservice presenterte seg. Det møtte opp noen nysgjerrige gründere. Eidsberg Venstre mener det blir viktig å følge opp disse — og andre, fremover.

Eidsberg Venstre applauderer initiativet til en møteplass som gründerkafeen er, men oppfordrer samtidig til å gjøre noe mer langsiktig for å stimulere til nyskaping i kommunen. På kafemøtet kom det bl.a. opp en ide med felles kontorlokaler for nyetablerere.

I kommunevalgprogrammet til Eidsberg Venstre for neste kommuneperiode har vi foreslått at kommunen skal tilrettelegge for et gründerhotell eller kontorfelleskap slik at etablerere, enkeltmannsforetak eller pendlere med mulighet for hjemmekontor kan ha en felles arbeids- og møteplass. Etablererservice Østfold som i dag holder til i Askim kunne også hatt en arbeidsplass på stedet slik at rådgivning blir lett tilgjengelig. Eidsberg Venstre mener at kommunen må gå i dialog med Mysenbyen og private gårdeiere i sentrum for å se om det kan finnes ledige lokaler som kan egne seg. Kommunen bør i tillegg kunne stille opp med noe tilrettelegging av tjenester som bredbånd, telefonlinjer etc.

Eidsberg Venstre har tro på at et slikt tilbud vil tilføre et mangfoldig og interessant kunnskaps- og nyskapningsmiljø til kommunen. Vi mener det er viktig å prioritere et miljø for nyetablering og utvikling i Eidsberg dersom vi skal klare å skape de nødvendige arbeidsplassene for fremtiden.

Maren Hersleth Holsen
Eidsberg Venstre,
ordførerkandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**