Venstre beklager brudd i rovviltforhandlingene

Ved 3-tiden natt til onsdag ble det klart at stortingspartiene ikke klarte å komme til en bred enighet om rovviltforvaltningen. Venstre er veldig skuffet over resultatet, og mener et forlik hadde vært bra for å både sikre bærekraftige rovdyrstammer og for å redusere konfliktnivået.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


– Det er svært beklagelig at vi ikke klarte å komme til enighet, sier Trine Skei Grande, leder i Venstre.

Stortinget forhandlet om mål og forvaltning av de store rovdyrene i Norge, men partiene på Stortinget klarte ikke å finne sammen. For Venstre var det viktig å komme til en enighet, som inkluderte en fremtidsrettet forvaltning med gode, forebyggende erstatningsordninger og en bærekraftig rovviltstamme.

– Jeg mener jeg vi nå har gått glipp av en stor mulighet til å komme til enighet om noe som ville ha betydd mye for mange mennesker rundt omkring i Norge, sier Grande.

Trine Skei Grande la ut en melding på Twitter kort tid etter at bruddet var et faktum: Det er brudd i rovdyrforhandlingene, sliten og en smule forbanna. Landet hadde trengt et parlament som klarte å bli enig om noe som er så viktig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**