Harde fronter i rusdebatt

Venstres Erlend Horn møtte KrFs Marita Moltu til rusdebatt på NRK Hordaland tirsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Erlend Horn

Foto: Tor Blaha

“Hordaland i dag” inviterte til debatt om Venstres alternative rusplan som ble fremmet – og nedstemt – i bystyret mandag. KrF mener Venstre vil legalisere narkotika.

-Å hevde at heroinassistert behandling er å legalisere narkotika viser at man ikke har forstått problematikken. Heroinassistert behandling er en offentlig utdeling av heroin til tunge rusavhengige som trenger dette. Erfaringer fra utlandet, eksempelvis Zürich, viser at blant annet nyrekrutteringen til heroin går kraftig ned, sier Erlend Horn (V).

Han etterlyser løsninger fra KrF.

-Det er interessant at KrF hevder å bry seg så mye om behandling og ettervern. Venstre fremmet i går både forslag om at ingen under 25 år skal bo på hospits og garantert rusfri bolig etter behandling. Hva gjorde KrF? De stemte det ned. Venstre er det eneste partiet i Norge som har lagt inn en 24 timers garanti for behandlingsplass etter avrusning i sitt statsbudsjett.

Tøft tema for KrF

Horn ser for seg tøffe forhandlinger om dette temaet etter valget. Dersom velgerne stemmer Venstre til makt, vil de stille krav til en bedre rusomsorg.

– Venstre og KrF er enige om mye, eksempelvis skole, miljø og bekjempelse av fattigdom, men i rus- og alkoholpolitikk er vi dypt uenige. Så får det være opp til velgerne på valgdagen å bestemme retningen i ruspolitikken i Bergen de neste fire årene.

Hør innslaget her. Debatten er å finne ca. 11 minutter ut i sendingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**