Liberalisering av skjenketider stemt ned i bystyret

Mandag foreslo Venstre å utvide skjenketidene. Forslaget ble stemt ned av alle de andre partiene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Anders_Skoglund_pressbilde_2011

Foto: Tor Blaha

Interpellasjonen ble fremmet av Venstres bystyrerepresentant Anders Skoglund.

– Vi mener innskrenkningen i skjenketiden bare har gått ut over kultur- og næringslivet, uten å føre til en reduksjon i utelivsvolden eller mindre bråk på byen. Ingen forskning klarer å finne en sammenheng mellom en halvtimes redusert skjenketid og redusert utelivsvold.

Venstre fremmet forslag om å sette skjenketiden til den nasjonale makstiden på klokken 03:00. Egentlig vil partiet ha et annet skjenkeregime.

Vil heller ha differensiering

– Et mye bedre virkemiddel er å sørge for at ikke alle utestedene stenger samtidig. Men da må bransjen få et større spillerom. Tvinger vi folk ut i gatene akkurat samtidig blir det like mye bråk enten klokken er 02 eller 03. Skjenkestopp slik det er i dag går i så måte bare ut over friheten til byens borgere. Venstre tror folk selv kan bestemme når de vil gå hjem, de trenger ikke politikere til å gjøre det for dem, sier Skoglund.

Skuffet over Frp og Høyre

Venstre er spesielt skuffet over Fremskrittspartiet og Høyre.

– Frp og Høyre stemte mot egen overbevisning. De har programfestet å utvide skjenketidene, men når de får makt gjør de det motsatte, sukker Anders Skoglund oppgitt.

Hele interpellasjonen kan du lese her.

Anders_Skoglund_helfigur_2011

Foto: Tor Blaha

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**