Moralsk hysteri

KrF-politiker Rebekka Rossland klarte i forrige nr. av Byavisen å ikke bare presentere et anfall av moralsk hysteri, men også det endelige beviset på hvor stor dobbelmoral KrF kan ha til tider. Kringkastingsorkesteret spilte sammen med svartmetallbandet Dimmu Borgir i Oslo spektrum, noe som har fått henne til å se rødt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trond Tveiten

Foto: Tallak Rundholt

Nå kan undertegnede innrømme at Dimmu Borgir sine tekster ikke akkurat er laget for det lokale Tensing eller gudstjeneste, men heller ikke noe som vil føre til moralsk forfall i samfunnet.

Ytringsfrihet alltid viktigst

Når jeg leste hennes reaksjon gikk tankene mine tilbake til de berømte høringene i den amerikanske kongressen på 80-tallet der farlige rockeband skulle få gjennomgå for å skåne stakkars barn. De slet den gangen med det samme som Rebekka Rossland sliter med i dag, nemlig at de tar tekstene til disse gruppene altfor bokstavelig. Utbrudd av sinne og det å sette ting på spissen har vært i musikken i årevis, og hadde Rebekka Rossland tatt et dypdykk ned i sjangeren så hadde hun forstått. Istedenfor kommer hun med utbrudd som at dette er et hån mot de kristne. Hvis så er tilfelle så er det faktisk en del kristne (især i KrF) som fortjener dette hånet trykt opp i ansiktet. Uttalelser fra KrFere gjennom årene om personer som ikke står inne for deres Israelpolitikk og som støtter rettigheter for homofile har vært et hån for oss liberale. Jeg som er liberaler blir hånet til stadighet når jeg må høre på enkelte KrF’ere og se hva den religiøse pressen som Norge idag koker sammen. Skriker jeg ut i media? Krever jeg statsstøtten redusert? Nei, fordi jeg faktisk tror på ytringsfrihet. Det verste med en del kristne er at de faktisk mener mye av det hånet de kommer med bokstavelig. Hatet mot homofile og personer som støtter opp om palestineres rettigheter er faktisk reelt.

Så kanskje Dimmu Borgir faktisk har et poeng når de håner dere litte grann og hva er vakrere enn at de gjør det med et av Norges flinkeste orkestre?

Lisensbetalere
Vi betaler lisens til NRK og til Kringkastingsorkestret og da bør de ha en viss standard, sier Rebekka Rossland. Jeg betaler faktisk skatt og lisenspenger selv men må allikevel tolerere at pengestøtte går til miljøer som Rebekka Rossland og enklete krfere vanker i å som står for et verdisyn som hører hjemme i middelalderen.

Men historien gjentar seg som alltid. Så Lenge man kan skrike ut at man representerer en gud så er trakasseringen, forfølgelsen og hatet kun kjærlighet av guds nåde. Mens resten av oss må stå i skammekroken og passe på at vi ikke håner de salige.

Trond Wathne Tveiten
8. kandidat på Ventres liste i Bergen 2011

Innlegget sto på trykk i Byavisen tirsdag 21. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**