– Ingen respekt for Stortinget

Regjeringen legger ned siviltjenesten før saken har vært behandlet i Stortinget. – Respektløst, mener Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Aftenposten skriver i dag at regjeringen har besluttet å legge ned siviltjenesten fra neste år og at innkalling av nye mannskaper allerede er stanset. Dette til tross for at saken ennå ikke har vært oppe i Stortinget til behandling.

Trine Skei Grande

Foto: Ukjent

– Denne regjeringen viser ingen respekt for Stortinget. Det er oppsiktsvekkende at regjeringen velger å legge ned siviltjenesten uten å ta det opp med Stortinget først. Det burde vært uaktuelt å foreta endringer i siviltjenesten uten at man har en diskusjon om vernepliktens innretning. Dette er ikke noe som bør bestemmes på bakrommet hos regjeringen, men må forankres i Stortinget, sier Trine Skei Grande.

Saken skal opp i Stortinget først til høsten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**