Vil ha Dyrenes hus

Per-Arne Larsen, sjettekandidat for Bergen Venstre, støtter dyrevernsorganisasjonen NSPCA og deres bekymring for dyrevelferden i Bergen. – Politikerne i Bergen kan ikke lenger ignorere dyrevelferd, som i høyeste grad også er en lokal sak, understreker han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Katt

Larsen er enig med NSPCA, som i dagens BA krever en styrking av Mattilsynet og et mottakssenter for beslaglagte dyr, men mener arbeidet med dyrevelferd må starte tidligere. Han mener det bør opprettes et Dyrenes Hus i Bergen.

– Dette haster. For det første vil et slikt hus gi økt kapasitet til å håndtere etterlatte og mishandlede dyr. For det andre vil man fra et slikt hus kunne drive holdningsskapende og forebyggende arbeid slik at færre dyr lider unødvendig. Blant annet vil man kunne jobbe aktivt med få flere katter sterilisert, kastrert og chippet, forteller Venstrepolitikeren.

Følg Per-Arne Larsen på Facebook

Larsen mener det er pinlig hvor dårlig det står til i Norge:
– I år har Dyrebeskyttelsen sagt at problemer med kjæledyr som dumpes, mishandles og forsømmes er verre enn noensinne. Dette er både uforståelig og helt uakseptabelt. Dette handler om graden av sivilisasjon: Måten mennesker behandler dyr på sier noe om graden av sivilisasjon i et samfunn. Vi liker å si at Norge er et sivilisert samfunn, så hvorfor ikke begynne å oppføre oss som et, spør han.

Per-Arne Larsen helfigur

Les om saken på ba.no

OPPDATERING:
I søndagens BA slår Larsen tilbake på kritikk fra Miljøpartiet De Grønne:
Han peker også på at de i høst programforpliktet støtte til Dyrenes Hus i Bergen, og sier at både Hans-Carl Tveit og Sara Henriksen har tatt problemstillingen opp i henholdsvis bystyret og komite for miljø og byutvikling.

— I Bærum og Oslo har de fått det til, det finnes mange gode eksempler vi kan følge, sier han. Han viser til at Dyrebeskyttelsen i Bergen har jobbet med planer om et Dyrenes Hus, og krever at man må få deres innspill i en eventuell opprettelse.

Les enda mer om saken på ba.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**