Tidenes løftebrudd av Hobøl FrP

Les Venstres listekandidat Synnøve W. Ihlebekks oppgjør med FrP etter deres løftebrudd om å fjerne eiendomsskatten – og om hvordan Venstre har tro på sin politikk!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Partiene har nå distribuert sine programmer for de neste fire årene, og den enkelte skal ta sitt valg basert på erfaringene fra perioden som nå er i ferd med å avsluttes. De siste fire årene har Hobøl vært styrt av Frp, H, Krf og Sp. Frp fikk ved forrige valg over 30 % av stemmene i Hobøl. Det er neppe å overdrive at mange av disse velgerne ble motivert av Frps klare løfte om at eiendomsskatten skulle avvikles i løpet av perioden.

Frp har i disse dager en massiv utsendelse av propaganda/informasjon til Hobøls innbyggere. En av utsendelsene har tittelen "Politisk regnskap — dette har vi oppnådd i 2007-2011". Mesteparten av denne "skrytelisten" er saker der et enstemmig kommunestyre har stått bak, men dette nevnes selvsagt ikke.

Frp har imidlertid "glemt" å nevne at de også har oppnådd å legge eiendomsskatten inn i drift (ca 7 mill), og opprettholdt et underskudd i kommunen på ca 10 mill. Dette betyr i realiteten at de har gjort det enda vanskeligere å fjerne eiendomsskatten og få Hobøl ut av ROBEK-registeret. Dette må være et av tidenes løftebrudd i Hobøl og bør ikke forbigås i stillhet.

Frp turte ikke å ta ansvaret med å stemme for innføringen av eiendomsskatt, slik vi i Venstre gjorde. I stedet var parolen som vanlig: kutt heller enn skatt. Dette har ikke Frp fulgt opp, og det må være på sin plass å spørre om Frp egentlig har tro på sin egen politikk?

Vi i Venstre har tro på vår egen politikk. Vi vil fortsette å ta ansvar når tunge vedtak må fattes. Og vi er overbevist om at Hobøls økonomi kan snus med offensiv satsning og bedre styring.

Synnøve Wangberg Ihlebekk

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**