Ungdom velger Venstre

Venstre gjorde et veldig bra skolevalg i Haugesund. Vi fikk 7,7 % av stemmene ved alle de videregående skolene i byen. Det er fram 2,3% fra 2007 da vi fikk 5,4 %. — Det er vi svært godt fornøyd med, sier Tore Nilsen, leder i Haugesund Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Skolevalget på Skeisvang

Foto: Haugesund Venstre

Det er også en kraftig forbedring fra 2009, da Venstre fikk 4,6 % av stemmene. Den gang gjorde Venstre sitt beste skolevalg på lange tider på landsplan med 6 %, men partiet falt noe gjennom i Haugesund. Det tror ikke Tore Nilsen er tilfellet denne gangen.

— Dersom vi skal tro prognosen fra i går, vil vi denne gangen ligge rundt gjennomsnittet for Venstre på landsplan. Det gir oss et flott grunnlag å arbeide videre på, sier Tore Nilsen.

Det beste resultatet fikk Venstre på Skeisvang vgs. med 15,3 % Med det ble Venstre 3. største parti. Karmsund vgs. gav også et godt resultat for Venstre, med 7,3 %. For Vardafjell vgs. og Haugaland vgs. viser tallene henholdsvis 5,4 % og 4,1 %.

Venstre gikk fram fra 2009 ved alle skolene, bortsett fra Haugesund Toppidrettsgymnas. der fikk Venstre 3,3%.

Tore Nilsen håper at valgresultatet også vil gi seg utslag i at flere unge velger å engasjere seg i politikk, og at Haugaland Unge Venstre vil få flere medlemmer framover.

— Det vil glede meg mye, sier Tore Nilsen, som selv deltok i sitt første skolevalg for 32 år siden.

Da som nå stod han på liste for Venstre, og slåss for at liberale verdier skulle vinne fram blant unge. Den gang var det Unge Venstre og Unge Høyre som dominerte den ungdomspolitiske debatten. Tore Nilsen har ingenting i mot at historien gjentar seg.

Du kan kontakte leder av Haugaland Unge Venstre her: Vebjørn Vik Vestly eller du kan gå til Haugaland Unge Venstres Facebookside her >>. Du finner også mer om Haugaland Unge Venstre på denne siden her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**