-Styrk reiselivet på Karmøy

Venstres fylkestingskandidat Svein Abrahamsen tar til orde for å satse på reiselivet på Karmøy i et leserinnlegg i Karmøynytt den 7. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Les hele innlegget her:

Styrk reiselivet på Karmøy

Reiselivet på Karmøy står sterkt, men det er grunnlag for videre utvikling. Det er viktig, da et velfungerende reiseliv gir økt sysselsetting og verdiskaping.

Haugalandet ønsker å profilere seg overfor turister som Norges fødested og som fedrelandet til vikingkongene. Da blir Avaldsnesområdet sentralt. Avaldsnesområdet er allerede det mest besøkte turistmålet på Haugalandet. Vi i Venstre ønsker å styrke Avaldsnes ytterligere som turistmål ved å støtte utgravningen på kongsgården og videreutvikle Nordvegen historiesenter.

Visnesområdet er en attraksjon for Karmøy med sitt gruvemuseum, smeltehytta og Fransehagen. Samtidig er frihetsgudinnen laget av kopper fra Visnes. Likevel viser turiststatistikken at Visnes har mye lavere besøkstall enn Avaldsnes. Den korte avstanden bør gjøre det mulig å legge bedre til rette for at flere av turistene besøker begge stedene.

Gamle Skudeneshavn er det nest mest besøkte turistmålet på Haugalandet. Det er derfor viktig å ivareta og utvikle attraksjonen Gamle Skudeneshavn og de muligheter som ligger der.

Jeg ser på det som viktig med et bredt og variert tilbud til turistene på Karmøy slik at de blir her en stund når de først kommer. Det er derfor veldig bra at vi nå har fått en dyrepark på Torvestad. Venstre går til valg på at vi vil ha et båttilbud mellom Nord-Karmøy og Haugesund. Det vil gjøre dyreparken lettere tilgjengelig fra Haugesund og kan dermed gi økte besøkstall.

Karmøy har direkte helårs flyruter med flere byer i utlandet, som for eksempel London med 8 millioner innbyggere. Det gjør at mulighetene for å få enda flere turister til Karmøy bør være store. Det krever målrettet markedsføring av hva Karmøy har å by på som en ikke finner i en storby, og det er mye! Ikke minst vil Karmøy være eksotisk for folk fra disse byene med våre unike natur- og kystområder, som gir gode muligheter for turistene til båt- og friluftsliv.

Svein Abrahamsen
Fylkestingskandidat, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**