Vil gå på skole i nabofylket

Ungdomskandidat Maria Th. Liljedal i Nordland mener fylkesgrensene ikke må hindre ungdoms drømmer. Unge Venstre vil innføre nasjonalt fritt skolevalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


— Ungdommens drømmer stopper ikke ved fylkesgrensene. Vi som politikere må ikke la foreldrenes bosted styre ungdommens fremtidsdrømmer. Alle elever må kunne søke seg til den skolen de selv ønsker å gå på, sier Venstres Liljedal. Nordland Venstres 4. kandidat.

Utdanning, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

— Vi politikere har som oppgave å sikre at våre ungdommer får best mulig utdanning. Om elevene får utdanning i Trondheim, Tromsø eller i Svolvær er helt likegyldig så lenge hun eller han lærer det de skal og blir motivert til de yrkene eller studiene de vurderer for fremtiden, sier 4. kandidaten i Nordland(V) videre.

Ungdomskandidaten mener at dette også vil føre til at skolene vil utvikle seg mer ulikt og skape gode tilbud som vil passe til sine elever.

— Ungdom er ulike. Derfor bør også skolene være ulike. Når enkeltskoler satser på realfag og forskning og andre tilbyr språk og litteratur så er vi på vei mot noe bra. Skolene må ikke hindres fra å satse på enkeltområder de vil bli best på. Da må også elever fra hele landet kunne søke seg dit, sier Venstres ungdomskandidat videre.

Ofte blir forslag om fritt skolevalg møtt med bekymring om at det skaper A- og B-skoler.

— Det skaper ikke A- og B-skoler. Det skaper flere gode skoler som kan tilby ulik type utdanning. Det fins ikke A- og B-elever. Det fins ulike elever. Ulike elever trenger ulike skoler, avslutter Venstres Liljedal

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**