En hilsen fra midtbanen

Nå nærmer det seg siste omgang av politikkercupen for denne gang. Vi i Venstre ønsker å fortsette å spille et ærlig spill resten av kampen. Så får dommerne avgjøre hvem som fortjener å vinne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Dette er ikke noe passende sted for å nevne navn, eller å kaste noen ufrivillig tilbake til løvene i ringen, men for mange er det lett å forstå hvem det siktes til.

Dag Vige debatt 2011 Vågsbygd menighet

Foto: Eva Kvelland

Disse har i den senere tid gått til verbalt og skriftlig angrep på sine meningsmotstandere, ved å ty til personangrep. Slike ting hadde jeg håpet vi kunne sluppet i denne valgkampen. Jeg vil derfor la den ballen ligge, og tar opp en ny som jeg server inn.

Cupfinale 2011 - Nå nærmer det seg siste omgang av politikkercupen for denne gang.

Cupfinale 2011 – Nå nærmer det seg siste omgang av politikkercupen for denne gang.
Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

Når disse mine konkurenter i sine uttalelser ber om at man tar ballen og ikke mannen, men samtidig selv foretar usportslige kroppstakklinger, hadde det vært på sin plass at noen delte ut et gult kort.

Advarsel

Foto: freedigitalphotos.net

Jeg er ikke dommer i denne kampen, det er det velgerene som er. Jeg overlater derfor til dem å avgjøre hva de vil tillate av sleivspark i kampens hete.

Venstre er for et åpent demokrati, som bygger på ytringsfrihet og respekt for enkeltindividet og hverandre. Derfor ønsker jeg ikke at noen skal bli utvist fra banen. Derimot kunne kanskje en periode på sidelinje hadde vært passende straff. Men, det er det som tidligere nevnt opp til dommeren å avgjøre.

Vi i Venstre ønsker å kunne samarbeide med alle, som lar oss få gjennomslag for vår politikk, også etter at valgkampen er over. Uansett hvor mange overtramp eller høye køller de måtte komme med, vil vi derfor la det passere. Vi demper ballen på brystet, ved å ta noen dype åndedrag, før vi sentrer videre til våre medspillere. Vi kommer ikke til å prøve å skade våre motspillere, ved å bryte de spillereglene vi har vært enige om fra starten av kampen. Det er usportslig opptreden.

 Noen baller lar vi ligge

Noen baller lar vi ligge

Vi vil fortsette å spille et ærlig spill, så får dommerne avgjøre hvem som fortjener å vinne til slutt. Vi som spiller etter reglene, eller de som prøver seg på kroppstaklinger når de tror dommeren ser en annen vei.

Jeg ønsker mine motstandere lykke til i den siste omgangen av kampen, og så får vi se hvem som skal være på lag de neste fire årene, når denne kampen er slutt. Og hvem vet, kanskje blir det frieri fra midtbanen, med påfølgende forlovelse og bryllup i pausen. Hornmusikken kommer nok uansett, så det er bare å glede seg.

Hilsen en venstrespiller som kommer fra innbytterbenken.

Joachim Poppe-Holmdahl

Foto: Joachim Poppe-Holmdahl

Joachim Bræk Poppe-Holmdahl
Nøtterøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**