Stafettpinnen overleveres i Marnardal Venstre

Finn Skuland står på sisteplass på Marnardal Venstre sin valgliste i år forå støtte opp om listen. Han ønsker selv å trekke seg tilbake fra lokalpolitikken etter hele 44 år som folkevalgt. Tirsdag 6. september fikk han anledning til å gi stafettpinnen videre til lokallagsleder Shelley Veelo, som håper på en plass i kommunestyret i kommende periode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Kl.18:00 tirsdagskveld deltok venstreveteranen Finn Skuland på sitt aller siste kommunestyremøte. Med sisteplass på listen er det ennå mulighet for at Finn blir valgt inn igjen, men han regner det som særdeles lite sannsynlig.

– Jeg har gjort det ganske tydelig at jeg nå ønsker å trekke meg tilbake fra lokalpolitikken og nyte mer tid til å reise og besøke familien min, sier Finn.

– Jeg står på listen kun for å vise min støtte til den og våre nye og svært dyktige toppkandidater Shelley Veelo og Graham Cordwell, fortsetter han.

Finn ble ferdigutdannet lærer i 1962. Fra 1964 til han pensjonerte seg i 1999 jobbet han ved Laudal Skole, først som lærer og siden 1967 som rektor.

I 1964 ble Marnardal Venstre stiftet etter sammenslåing av kommunene Marnardal, Øyslebø og Bjelland. Finn ble leder i lokallaget i 1967 – i en alder av 30 år. Samme år fikk Finn og Marnardal Venstre sin første plass i Marnardal kommunestyret. Denne har han beholdt helt frem til idag – foruten om tiden han var fylkestingspolitiker (1990-2002). Ved siden av sin rektorstilling og politisk engasjement har Finn vært styreformann i museumsinstitusjonen Sjølingstad Uldvarefabrik, Eiken opptreningssenter og Sparebanken Sør – Laudal og Øyslebø.

Finn har en bred politisk erfaring og har engasjert seg i mange interesseområder. Kjernesaker for han opp igjennom årene har vært skole- og kulturpolitikk, samt næringspolitikk.

 Venstrekake med kraft i!

Venstrekake med kraft i!

Foran kommunestyremøtet ble venstreveteranen behørlig feiret med kake, taler og gaver av venstrevenner fra både lokallaget og fylkeslaget. Det var flott å at Finn har vært viktig for Venstre langt utenfor kommunens grenser. Fylkessektretær i Agder Venstre Jan Kløvstad overrakte både blomster og bokgaver til Finn med mye Venstrehistorikk i talen og Eva Kvelland holdt en flott apell til både Finn og de fremmøtte Venstrepolitikere.

– Du har betydd uendelig mye for meg Finn, sa Eva Kvelland (Kristiansand) som har hatt god hjelp og støtte av Finn når hun som ung skulle finne fotfeste i politikken.

– Jeg håper en dag å kunne være en “Finn” for noen andre slik du har vært for meg, stadfestet hun.

Nestleder og andrekandidat Graham Cordwell hadde i forkant av møtet laget en stafettpinne som han under talen overrakte til Finn. Han sa seg stolt over å ha blitt omtalt i nærmiljøet som “Finns gutt” og som mange andre var han takknemlig for støtten og alle de gode samtalene de har hatt sammen mens de har vært i lokallaget.

 Finn og Shelley med stafettpinnen

Finn og Shelley med stafettpinnen

Stafettpinnen ble med glede tatt imot av Finn og raskt og høytidelig overlevert til lokallagsleder og førstekandidat Shelley Veelo.

– Det er med all ydmykhet jeg skal prøve å overta din rolle som venstres representant her i Marnardal. Jeg er takknemlig for støtten du har gitt meg, for forklaringene når jeg har stått fast, for oppmuntringen når jeg har kommet med forslag om forandring og ikke minst den varme omtalen jeg får når du prater til alle du ser om meg. Det blir noen store sko å fylle, men jeg skal gjøre mitt aller beste, sa Shelley i sin tale til Finn.

Videre kunne Shelley lese opp en hilsen som fikk mange til å nikke med hodet og like mange til å smile i overraskelse når de fikk vite hvem forfatteren var.

“Finn har vært en aktiv lokalpolitiker for Venstre i et mannsliv. Hele 42 år har han vært lokalpolitiker og stått på for partiet. Han er den typisk Venstrepolitiker med hjerte for skole og kultur – noe som ikke er så rart når han ble lærer og siden ble rektor. Han står i en stolt tradisjon.

Finn har vært lokalpolitiker i kommune og på fylke, men også tillitsvalgt blant annet som lokallagsleder og fylkesleder. Og vi har sittet sammen flere steder Venstre. En skikkelig veteran i Venstre som takker for seg som folkevalgt – og gir staffetpinnen videre til Shelley Veelo og Graham Cordwell, men er med videre i engasjementet og som erfaren støttespiller.

Takk for innsatsen!
Venstre hadde aldri klart seg uten slike som deg Finn.
Beste hilsen Trine Skei Grande”

Ved festens ende måtte tilslutt samlingens midtpunkt reise seg og få sagt noen ord. Han konstaterte seg helt stum av oppmerksomheten han var blitt tildelt, men fikk likevel til å få sagt litt til sine partikolleger. Han brukte noen minutter på å følge oss gjennom en reise i hans tid som venstrepolitiker i Marnardal og i fylket og det ga inntrykk av en spennende og innholdsrik tid. Tilslutt måtte han si seg glad for at han nå kunne trekke seg tilbake velvitende om at Venstre i Marnardal ville leve videre og at lokallaget var i gode hender.

– De to her kom som sendt fra himmelen, sa Finn om Shelley og Graham.

Nå gjenstår det å se hva velgerne har å si om de nye navnene i Marnardal Venstre. Forhåpentligvis er de av samme oppfatning som Finn – Gullverdt!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**