Venstre-vind over mjøsbyene

I en meningsmåling i Hamar Arbeiderblad i dag får Venstre i Hamar 9,8%. Liknende målinger har vi sett både i Lillehammer og Gjøvik de siste ukene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I en meningsmåling i Hamar Arbeiderblad i dag får Venstre i Hamar 9,8%. På Lillehammer viste en måling 3. september for avisa Gd en oppslutning på 9,1% for Venstre på Lillehammer. På Gjøvik viste en måling for Oppland Arbeiderblad den 24. august en oppslutning på 6,9%.

– Både på Hamar og Lillehammer faller Ap på de siste målingene. Det skaper mer spenning om valgresultatet og det vil også skape mer dynamikk i politikken om de ikke blir så dominerende, sier Gjøvik Venstres toppkandidat Ketil Kjenseth.

– Venstres kandidater seiler med slike målinger opp som reelle ordførerkandidater i ulike samarbeidskonstellasjoner, sier Kjenseth. Men det aller viktigste er at vi kan få mer styrke til å påvirke politikken i vår retning.

Ketil Kjenseth

Foto: Venstre

Gjøvik Venstre gjorde med 5,3% i 2007 sitt beste lokalvalg etter 1971. Hvis valgvinden holder helt inn, kan det bli en ny rekord ved dette valget.

– Både på Hamar og Lillehammer har det vært en solid økning i begynnelsen av september. I august-målingene lå vi veldig likt både på Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Hvis trenden er den samme på Gjøvik som i de to andre mjøsbyene, så ser dette lovende ut, sier Gjøvik Venstres toppkandidat Ketil Kjenseth og føyer til at ha sanver en loka måling i Gjøvik innspurten valgkampen.

– Vi har vært krystallklare på flere sykehjemsplasser og å plassere forbrenningsanlegg i Dalborgmarka. Det tror jeg velgerne i Gjøvik legger merke til, avslutter Kjenseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**