Lenvik Venstre nest størst

Under prøvevalget på Voksenopplæringen, der kursdeltakere med flerkulturell bakgrunn deltok, var Lenvik Venstre det nest største parti.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


På onsdag 7.september var Lenvik Venstre, sammen med representanter fra andre partier, på Voksenopplæringen på Finnsnes. Kursdeltakere, de aller fleste med flerkulturell bakgrunn, fikk mulighet til å høre hva de fleste partier står for. Etter en kortere presentasjon, etterfulgt av en partidebatt, fikk kursdeltakere, uavhengig om de hadde stemmerett eller ikke, delta i et prøvevalg.

-Dette var et veldig fint initiativ der våre nye landsmenn fikk en smak av det demokratiske livet i Norge. For øvrig mener jeg at det under årets valgkamp var alt for lite fokus på denne samfunnsgruppen. Jeg er fullstendig klar over at integreringspolitikken er en sak som i stor grad er forbeholdt Stortingsvalg, men nå er det slik at vårt lokalsamfunn består også av de med flerkulturell bakgrunn, og vi som kommunepolitikere skal drive med integrering på lik linje med politikere på Stortinget. Det er faktisk slik at det lokale samfunnet er en av avgjørende faktorer i forhold til integrering, sier lederen i Lenvik Venstre Jasmin Agovic-Nordaas — som for øvrig representerte partiet under besøket.

-Kursdeltakere kom med flere viktige innspill under møtet som både vi politikere, og lokalsamfunnet, bør lytte til. Jeg mener at alle samfunnsgrupper fortjener like mye oppmerksomhet og omtanke, uansett om det dreier seg om de eldre, skoleelever og ungdom, eller de med flerkulturell bakgrunn, avsluter Agovic-Nordaas.

Det fullstendige resultatet etter prøvevalget:

Ap 37%
Venstre 19,2%,
SV 15,1%,
Sp 9,6%,
Krf 8,2%,
Høyre 6,8%,
Frp 2,7%.

Kystpartiet og Lenviklista deltok ikke under møtet.

Resultat var utarbeidet av Voksenopplæringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**