Retterås husker dårlig

I Eidsvoll Ullensaker Blad (EUB) på selve valgdagen – idag – får John Retterås, 1.kandidat for Bygdelista komme med et personangrep på Venstres 1.kandidat Knut Bakkehaug, og oppfordrer velgerne til ikke å stemme på en kandidat som sprer løgnaktige påstander om andre politikere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er John Retterås som tydeligvis ikke har hukommelse som ikke engang strekker seg en hel valgperiode. Det er følgende påstand i Knut Bakkehaugs innlegg “Venstre – i sentrum” i EUB 08.09 Retterås reagerer på: “Selv om Venstre er minst i kommunestyret har vi vært med å ta ansvar i denne perioden, da Aps foretrukne partnere SV og Bygdelista sviktet (i budsjettet, og når det gjelder omorganisering av kommunen). Hvis du vil, er Venstre i Eidsvoll klare til å ta større ansvar i Eidsvoll de neste fire årene.”

Bygdelista satt på vippen og avgjorde at venstresiden (AP, SV og SP) skulle få makten i Eidsvoll etter valget i 2007. Men de fire partnerne klarte ikke å komme til kommunestyret med et felles budsjettforslag ved første korsvei; budsjettet for 2008. SV ville ikke være med på forslaget til budsjett. Da trådte sentrumspartiene (inkludert Venstre!) støttende til, og sørget for å få vedtatt et budsjettforslag.

SVs manglende vilje til å ta ansvar for budsjettet i den koalisjonen de var en del av, var en ren markeringssak. De kunne heller ikke fått flertall for sitt opplegg gjennom samarbeid med opposisjonen; H, FrP og sentrum.

Det er mulig det er flaut og pinlig for Retterås å bli minnet om den amatørmessige opptredenen fra koalisjonen som nettopp Bygdelista hadde satt inn i styre og stell i Eidsvoll i 2007. Har man så svake argumenter (eller så dårlig hukommelse) som John Retterås, så er det et kjent retorisk knep å heve stemmen. Men det hjelper lite å brøle høyt og kaste skitt på andre partiers kandidater, når man selv må dele ansvaret for den første av flere fadeser fra den koalisjonen som idag ber velgerne om fornyet tillit til å styre Eidsvoll.

Kort om den andre saken som nevnes i avsnittet fra innlegget 08.september: John Retterås personlig har støttet omorganiseringen i Eidsvoll kommune. Men 2/3 av kommunestyregruppen Bygdelista fikk innvalgt i 2007 har vært i opposisjon til omorganiseringsprosessen. Derfor meldte de to tredjedelene seg inn i Ap for der fant de resten av opposisjonen. Bygdelista som politisk konstruksjon har et grunnleggende problem; de kan ikke forplikte sine innvalgte representanter til noe som helst. Representantene kan stemme som de vil. Dermed blir Bygdelista en upålitelig samarbeidspartner i kommunestyret. Ethvert flertall som inkluderer Bygdelista er i realiteten et mindretall. Dét kan velgerne gjøre noe med, idag.

Tilslutt: Det finnes knapt noen ærligere og redeligere person i kommunestyret enn Venstres 1.kandidat Knut Bakkehaug. At Retterås sprer løgner om Knut Bakkehaug fordi han selv ikke husker fire år tilbake, finnes det ingen unnskyldning for.

Eidsvoll Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**