Dårlig nytt for ren byluft

Julie Andersland (V) mener byrådets budsjettforslag er dårlig nytt for byluften.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Les hele saken på BT.no her!

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

– Det er trist å se at tiltakene er helt fraværende når det gjelder byluft. Får vi en ny, kald vinter er det ingenting som tyder på at små barn, eldre og allergikere får det bedre enn de har hatt det de to siste vintrene, hvor de tidvis har måttet holde seg innendørs på grunn av byrådets manglende føre-var holdning, sier hun til bt.no.

– Det er alvorlig at budsjettet ikke inneholder noen langsiktige tiltak for å bedre byluften, med unntak av foreløpig bevaring av trolleybussen. Dette betyr nok en runde med uforutsigbare krisetiltak for bergenserne, mener Andersland.

Miljøsignal fra velgerne

– Ved å gi økt oppslutning til partier som Miljøpartiet de Grønne, Byluftlisten og Venstre og samtidig vende Frp ryggen forrige mandag, var velgerne klare på at de mener byluft er viktig. Det burde byrådet nå ta på alvor – også i budsjettet, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**