Ryddig opptreden

I forrige ukes Svelviksposten anklaget Andreas Muri (H) sentrumspartiene for uryddig opptreden i dagene etter valget. Dette tilbakeviser nå sentrumspartiene på det sterkeste, i et felles innlegg i denne ukens avis…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Innlegget i sin helhet er gjengitt under, og finnes også på nett hos Svelviksposten.

På bakgrunn av Høyres framgang på landsbasis, er det naturlig at Andreas Muri, Høyres lokallagsleder, er skuffet over valgresultatet i Svelvik. Og selvsagt må han få mene hva han vil om sentrumspartienes opptreden i dagene etter valget. Men vi er overhodet ikke enig i at dette har vært uryddig, slik han hevder.

For det første ga Svelvik-velgerne en klar indikasjon på hvilken retning de ønsket, gjennom framgang for Ap og sentrumspartiene som blokk, og tilsvarende tilbakegang for H og Frp.

For det andre ble partifordelingen slik i det nye kommunestyret at en flertallskonstellasjon med H nødvendigvis også måtte inkludere Frp. Høyre har hele tiden vært kjent med at dette har vært omdiskutert i våre partier.

Derfor var det naturlig å innlede formelle forhandlinger om et valgteknisk samarbeid med Ap først for å se hva dette ville bety. Underveis i denne prosessen kunne vi selvsagt ikke ri to hester samtidig — DET ville vært uryddig. Selv om vi naturligvis snakket med H-representanter, var det aldri snakk om "forhandlingsmøter tre kvelder på rad" som ble avlyst "kveld etter kveld", slik Muri gir inntrykk av.

Vi konstaterer at vi kom i mål på en ryddig måte med et resultat vi var fornøyd med. Dermed var det ikke noe poeng å lage "liksom"-forhandlinger etterpå.

Noen ytterligere polemikk ut over dette ønsker ikke vi å bidra til i denne saken.

Til slutt: det er all grunn til å gi honnør til Svelvik Høyre for at de så raskt signaliserer at de vil bidra konstruktivt i opposisjon til beste for Svelvik. Det lover godt for det videre politiske arbeidet i det nye kommunestyret.

Svelvik V
v/ Trond Kjeldås

Svelvik Krf
v/ Ole Kolbjørnsæter

Selvik Sp
v/ Inge Høyen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**