Video: – Fremtiden er liberal

– Det var ikke mange som spådde et historisk bra valg for Venstre. Vi hadde et mål på 5,9. Vi fikk 6,3, sa Trine Skei Grande til Venstres landstyre og landskonferanse i dag. Denne helgen møttes over 250 Venstre-folk, og en rekke nye kommunestyrerepresentanter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande
Foto: Venstre

Trine Skei Grande holdt i dag sin første tale for Venstres landstyre etter valget. Hun presiserte at det er politikken som løfter Venstre, men løftet også frem flere enkelfaktorer som forklaring på Venstres gode valg.

Se: Trine Skei Grandes tale under.
Les: Jeg blir så utrolig skuffet over regjeringen.

– Venstre er kan vise til framgang både i forhold til sist kommunestyrevalg og sist stortingsvalg. Vi har gjort vårt beste valg på førti år, sa Skei Grande. Hun gledet seg over at Venstre har fått 639 kommunestyrerepresentanter, en fremgang på 79 representanter.

Opptak fra landskonferansen: Skei Grandes tale

Venstre ble etter valget største parti i seks kommuner: Eid (Sogn og fjordane), Bø (Telemark), Granvin (Hordaland), Ulvik (Hordaland), Hurdal (Akershus) og Flatanger (Nord-Trøndelag). Venstre er for første gang det tredje største partiet i Oslo i lokalvalg. Faktisk er Oslo-valget det nest beste i Venstres historie (bare slått av 2007).

Les: Venstre takker for tilliten (bl.a. ordføreroversikt).

Hardt arbeid lønner seg
– Vi har flere medlemmer en tidligere, vi stilte flere lister en tidligere og vi hadde bedre skolerte medlemmer en tidligere. Dette er nøkkelen på fremgangen, sa Trine Skei Grande.

– Plan A ble fulgt og gjennomført. Vi hadde fokus først og fremst på saker, og vi var tydelig på ideologi. Og vi snakket om hva vi ville — hva vårt prosjekt er – og ikke bare snakke om hva som er galt med alle andre. Vi står for løsninger for framtida, sa Grande

Trine Skei Grande mener at velgerne vek fra populismen og slo ring om de langsiktige verdiene.

– Vi klarte å tilrive oss langt større eierskap til politiske saker. Spesielt skole generelt og satsing på lærere spesielt. For Venstre handler skole og kunnskap om mer enn bygg og fagforeningspolitikk. Det handler som selve drivkraften i samfunnet, sa Grande.

Les også: Statsbudsjettet: Vil ha kraftig satsing på kunnskap og verdiskaping

Fortjent fredspris
– I går fikk tre av verdens modigske kvinner en velfortjent fredspris. Og de fikk prisen på vegne av kvinner i konflikt , og kvinner som kjemper for demokrati og menneskerettighet. Disse kvinnen gir oss perspektiv og respekt for at de verdiene vi kjemper for ikke kan tas for gitt., sa Trine Skei Grande, og benyttet anledningen til å gratulere fredsprisvinnerne med en fortjent pris.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**