Gjenreis respekten for læreren

Aftenposten melder idag at lærernes kunnskapsnivå har sunket dramatisk de siste årene. Venstre mener løsningen er å utvide lærerutdanningen til 5 år og å satse massivt på etter- og videreutdanning av lærere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Aftenposten melder idag at statusen for læreryrket har sunket betraktelig de siste årene.

Trine Skei Grande om kunnskap

Foto: Caroline Roka / Tank Design

– Læreryrket er det fremste og viktigste kunnkapsyrket vi har. Da er det dramatisk at statusen har sunket så dramatisk de siste årene. Dersom vi skal ha de klokeste hodene i landet til å søke læreryrket må vi øke statusen til læreryrket, sier Venstres leder Trine Skei Grande til Bergens Tidende.

– Vi må øke statusen til læreryrket ved å utvide lærerutdanningen til 5 år og ved å satse langt mer på etter- og videreutdanning av lærerne enn det regjeringen legger opp til idag, sier Venstres leder. Hun viser til at kun 1600 av i alt 4000 søkere fikk tilbud om videreutdanning i år.

5- årig lærerutdanning
Venstre viser til at en rekke fagorganisasjoner — bl.a. Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen, Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund — ønsker at lærerutdanningen skal være en 5-årig mastergradsutdanning

Lærer

Foto: Microsoft

– Det handler om å gjenreise respekten for læreren, sier Skei Grande og viser til at kompetanse og utdanningsnivå henger sammen med både status og lønnsnivå.

Skei Grande viser til at Venstre gjentatte ganger har fremmet forslag i Stortinget om å utvide lærerutdanningen til 5 år og å øke adgangen til etter- og videreutdanning, men er forslaget blitt avvist av kunnskapsministeren og regjeringen.

Les også:
Vi ha 5- årig lærerutdanning

Foreslår 5- årig lærerutdanning

Utfordret kunnskapsministeren om etter- og videreutdanning


Vil ha mer videreutdanning

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**