Vil ha Meat Free Monday i Bergen

Idag må vegetarianere og veganere som er beboere på institusjoner og som bruker Bergen kommunes kafeterier særskilt be om å få servert vegetar/veganermat. Venstre mener dette prinsippet bør speilvennes én dag i uken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Anders_Skoglund_pressbilde_2011

Foto: Tor Blaha

– Det bør innføres en ordning med kjøttfri mandag i Bergen kommune, inspirert av den internasjonale bevegelsen “Meat Free Monday”. Dette vil gå ut på at det på kommunale institusjoner, kafeterier ol. bare serveres vegetarmat på mandager. Beboere på institusjoner som ønsker å få servert kjøtt på mandager, får dette gjennom en egen bestillingsordning. Slik oppfordrer vi både til et bedre vegetartilbud, og sikrer valgfriheten til de som likevel vil ha kjøtt, sier Anders Skoglund, som fremmet forslaget i bystyret mandag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**