Kan Venstre sikre 550 millioner til bedre buss og bane?

Fylkeskommunen og byrådet har lagt frem en plan som skal gi Bergen 550 milloner i belønningsmidler. Julie Andersland håper Venstre har fremforhandlet en pakke som sikrer disse inntektene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

BA melder at Samferdselsdepartementet forventer køprising i pakken. Det støtter ikke byrådet i Bergen. Venstre i Bergen gikk til valg på å innføre nettopp dette restriktive tiltaket, og de sitter med makt i fylkestinget.

— Det står om 550 millioner, så her krever vi i Bergen at vår egen Mona Hellesnes tar grep. Vi må redusere antall parkeringsplasser i sentrum, og vi må gjøre noe med bompengene. Vi vil ha bort køene, og da må vi akseptere høyere bompenger og tiltak som køprising, sier Julie Andersland, Venstres gruppeleder i bystyret til BA.

— Mye avhenger av at hun og Venstre på fylket kan få på plass en avtale som sikrer belønningsmidler. Hvis ikke de kommer i havn med en avtale om restriktive tiltak på biltrafikken, mister Bergen viktige midler som vi er helt avhengige av for å sikre et bedre kollektivtilbud, deriblant Bybanen, mener Andersland.

Venstres bystyregruppe er ikke kjent med detaljene i avtalen, men håper Venstre på fylkesnivå kan sikre at byen får belønningsmidler – til tross for byrådets motstand mot køprising.

Les om saken på BA.no her, eller på BT.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**