Veien videre – budsjett 2012

Formannskapet sitt forslag til budsjett for neste år er skuffende. Venstre foreslår store endringer i sitt alternative budsjett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

vinter, vei, svarverudvegen

Foto: Sesselja Bigseth

Budsjettet for 2012 og økonomiplan for neste 4-års periode skal behandles mandag 12. desember. Venstre ønsker store endringer på formannskapet sitt forslag.

Reaksjonen i Venstre på budsjettforslaget var av den direkte typen: Det tenkes ikke nytt i formannskapets forslag – og det kuttes på en svært kortsiktig og uheldig måte.

– Spesielt ille er det å se at det heller ikke nå tas grep for å bedre skoleresultatene. Etter 8 år med ren Ap-dominans er det ingen tvil om hvem som må ta politisk ansvar for at Våler er på bunnen av resultatlistene, sier Ole Frode Mikkelsgård.

Formannskapet har ikke ønsket å gjennomføre Ny GIV, en nasjonal satsing på de svakeste elevene. Heller ikke satsingen “Helhetlig skoleutvikling” er inne i budsjettene.

– Her er det to store og viktige satsinger som kan bidra til å heve Vålerskolene. Når man ikke sørger for å prioritere dette, vil man falle ennå lenger bak. Det har vi i dagens situasjon bare ikke råd til, sier Mikkelsgård.

Ved å ikke øke de politiske utgiftene og kutte unødige avsetninger er Venstre i stand til å satse offensivt på næringsutvikling og økt bolyst.

– Økt bolyst er oppgave nummer 1 for Venstre, avslutter Mikkelsgård.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**