Mikalsen til Venstre-toppen

Nordland Venstres leder og fylkestingsrepresentant for Venstre Arne Ivar Mikalsen fra Stokmarknes er innstilt til sentralstyret i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


kilde vol.no

Når landsmøtet i Venstre 13.-15. april skal velge nytt landsstyre, blir Mikalsen sannsynligvis valgt inn i toppen av partiet.

Valgkomiteen har innstilt ham som sentralstyremedlem for de to neste årene.

— Vi er stolte av å legge fram en innstilling full av dyktige og inspirerende personer, med en hel del nye og spennende navn, sier komiteens leder Line M. Rustad.

Hele ledelsen, med leder Trine Skei Grande (Oslo). første nestleder Helge Solum Larsen (Rogaland) og andre nestleder Ola Elvestuen (Oslo), tar gjenvalg.

Arne Ivar Mikalsen og Trine Skei Grande

Arne Ivar Mikalsen og Trine Skei Grande
Foto: Pryd Studio AS

Til sentralstyret har valgkomiteen innstilt Guri Melby (Sør-Trøndelag), Mona Haugland Hellesnes (Hordaland), Hans Antonsen (Aust-Agder) og altså Arne Ivar Mikalsen.

— Jeg ble overrasket over henvendelsen, medgir Mikalsen.

— Men alle partier skal jo ha sin kabal med geografi, saksområder og kjønn. Jeg var på et seriøst intervju med Odd Einar Dørum og Abid Raja og flere tidligere statsråder og statssekretærer. Det er om å gjøre å snakke om det du er opptatt av i en slik situasjon, og da snakket jeg om ressursgrunnlaget i Nord-Norge: Fesk, fesk, fesk, energi og mineraler — og at vi ikke må være et u-land. Det bekymrer meg at vi er et så ressursrikt område og har så lite igjen for det. Det vet alle at jeg er opptatt av. Og resultatet er altså at jeg havnet her. Hvis landsmøtet vedtar forslaget fra valgkomiteen, påhviler det meg et ansvar for å følge det opp, sier han til Bladet Vesterålen.

— Jeg har vært nominert til ting uten å bli valgt før, tilføyer Arne Ivar Mikalsen.

— Samtidig er det jo sånn at kabalen skal gå opp, da. Jeg har sagt det jeg har ment i nominasjonsprosessen, både politisk korrekt og ukorrekt. Det bør man jo gjøre, og det gikk ganske bra. Og jeg mener man bør ta slike verv om man har mulighet til å få dem.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**