Bergen Venstre diskuterer regjeringssamarbeid

I dag skal Bergen Venstre bestemme om de ønsker samarbeid med Frp eller Ap.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Erlend Horn

Foto: Hildegunn Holtet

Begge forslagene redaksjonskomiteen har lagt frem, åpner for et regjeringssamarbeid med Frp. Det ene sier at Bergen Venstre kan forhandle med samtlige partier om regjeringssamarbeid, mens det andre legger vekt på at Venstre ønsker en borgerlig regjering.

— Jeg ønsker at vi skal få en ny regjering, som Venstre er en del av. Da er det naturlig at Venstre, dersom det blir borgerlig flertall, setter seg ned og diskuterer hvordan vi kan danne regjering med alle de borgerlige partiene, sier Erlend Horn, nestleder i Venstres bystyregruppe.

Idun_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

Åpner for alt
Han får støtte fra Idun Bortne, som sitter i oppvekstkomiteen.
— Blir det borgerlig flertall, må vi være med og sikre en borgerlig regjering, med eller uten Frp. Det er viktig å klare å møtes for å danne et godt alternativ til den sittende regjeringen, sier hun.

Onsdag vedtok Trondheim Venstre at de vil åpne for et samarbeid mot enhver partner som er villig til å gi vesentlig gjennomslag for Venstres politikk, uavhengig av politiske blokker.

Anders_Skoglund_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

Anders Skoglund, som sitter i finanskomiteen ønsker seg et regjeringssamarbeid med Høyre og KrF. Han åpner likevel alle dører dersom ikke dette går.

— Da må vi forhandle om det som gir mest Venstrepolitikk. Vi må kunne forhandle med begge sider. Hvis vi kan oppnå best resultater i et samarbeid med Ap, kan ikke det være en barriere. Det er ikke naturlig å åpne for Frp, men ikke for Ap, sier Skoglund.

Gunn-Vivian Eide

Foto: Ole Morten Melgård

Nei til Frp
En som ikke vil samarbeide med Frp i det hele tatt, er politisk nestleder i Hordaland Venstre, Gunn Vivian
Eide.

— Jeg har et eget forslag som sier at på grunn av Frps politikk kan vi ikke
sitte i regjering med dem. Politikken er så fjernt fra Venstre, og da er det viktig å si ifra til våre velgere at vi ikke vil sitte i regjeringen med dem, sier hun.

Venstres landsmøte i april vil ta endelig stilling til regjeringsstrategien.

Les saken på side 14 i Bergens Tidende lørdag 21. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**