Krangelen er ødeleggende for Bergen

Venstres Julie Andersland vil ha slutt på kranglingen mellom byrådslederen og Fylkesmannen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

– Krangelen er ødeleggende for Bergen. Nå trenger vi samarbeid, og da bør byrådspartiene få med seg opposisjonen slik at Bergen kan stå mest mulig samlet.

Kaffeprat
I første omgang vil hun invitere byrådsleder Monica Mæland og fylkesmann Lars Sponheim hjem på kaffe, slik at de to kan få snakket ut sammen.

– Jeg har fått meg en kaffemaskin som jeg nesten har lært å bruke ordentlig. Om byrådslederen og fylkesmannen vil, inviterer jeg gjerne på en kaffetår og en prat.

Venstres gruppeleder understreker at utspillet er humoristisk ment, men mener byrådet må invitere opposisjonen til et forlik om konfliktene med fylkesmannen.

– Vi i Venstre er enig med Sponheim i at vi må få færre parkeringsplasser og mer kollektiv i byen. Samtidig er vi enige med byrådet i at dette ikke egentlig er noe fylkesmannen bør legge seg opp i.

Ap blir med
Aps gruppeleder, Harald Schjelderup, støtter Anderslands initiativ. Han sendte i fjor høst et brev til byrådsleder Monica Mæland nettopp for å få til et samarbeid med byrådet om viktige saker, men har foreløpig ikke fått svar fra byrådslederen.

-Dette minner om det jeg forslo i fjor sommer om at byrådslederen og Fylkesmannen burde komme sammen. Jeg er svært positiv til Venstres initiativ, men nøkkelen ligger hos byrådsleder Monica Mæland, sier Schjelderup.

Andersland har tro på at hele bystyret har forståelse for problemstillingen.
-Vi må klare å snakke sammen og få en løsning som sikrer god og langsiktig utvikling av byen vår. Her må alle aktørene slutte med kranglingen og heller se mulighetene i samarbeid, sier Andersland.

Andersland håper at samarbeid med opposisjonen kan dempe konflikten.

– Her er det tydelig at det har gått ondt blod mellom byrådet og fylkesmannen. Jeg tror Venstre kan se saken fra begge sider og bidra til en konfliktdempende løsning, sier hun.

Les hele saken hos BT.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**