InterCity-satsing viktigst akkurat nå

Idag legges utredningen om høyhastighetsjernbane frem. Venstre mener at vi må begynne med intercity-triangelet og sørge for å få ned reisetiden mellom byene på Østlandet og mellom Oslo og Bergen, Kristiansand og Trondheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Borghild Tenden foran Flytoget

Foto: Venstre

– Dersom vi en gang i fremtiden skal åpne for lyntog er det avgjørende at vi i dag satser på en infrastruktur og et trasevalg som ikke forhindrer dette, sier Venstres samferdselspolitiske talskvinne Borghild Tenden.

– Men vi må begynne med det viktigste først og akkurat nå er det å få ned reisetiden mellom byene i Østlandsområdet og å få ned reisetiden på strekningene mellom Oslo og byene Bergen, Kristiansand og Trondheim, sier Tenden.

– Vi må begynne med å få på plass en større satsing på Intercity-trianglet på Østlandsområdet, sier Tenden og viser til Venstres forslag i Stortinget.

Venstre foreslo i Nasjonal Transportplan og i 2010 et opplegg for finansiering og trasevalg som vil medføre følgende reisetider innen 2020:

Oslo til Halden, Skien og Lillehammer på under 80 minutter
Oslo — Kristiansand 3 timer
Oslo – Trondheim 4 timer
Oslo – Bergen 4 timer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**