Byrådet gjør ikke nok

En fullstendig ansvarsfraskrivelse å be astmatikere og andre med luftveislidelser om å holde seg innendørs, mener Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Søndag kveld og mandag formiddag ble det målt høye forurensingsnivåer både på Danmarks plass og ved rådhuset, særlig for svevestøv.

I et møte mandag ettermiddag kom Bergen kommunes beredskapsråd med fire tiltak for å motvirke den dårlige luftkvaliteten. Restriksjoner på biltrafikken er foreløpig ikke aktuelt.

For dårlig, mener opposisjonen.

– Når situasjonen først er så alvorlig som den er nå, holder det ikke å vaske gatene og gi folk helseråd. Det blir altfor puslete, sier Julie Andersland, gruppeleder for Bergen Venstre.

Hun mener det er «en fullstendig ansvarsfraskrivelse fra byrådets side» å be astmatikere og andre med luftveislidelser om å unngå å oppholde seg i sentrum.

– Sånn kan vi ikke ha det. Byrådet viser fullstendig mangel på handlekraft i denne saken. Hadde byrådet vært seg sitt ansvar bevisst hadde de satt i verk langsiktige, effektive tiltak, som for eksempel køprising, for lenge siden, sier Andersland.

Les hele saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**