Engasjerer seg for Nathan og de andre asylbarna

Venstretopper støtter Nathan og de andre asylbarna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie_Andersland_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

I Bergensavisen går ordfører Trude Drevland ut med støtte til Nathan (6) og hans familie. Hun mener gutten må få bli i landet. Venstres Julie Andersland er enig.

– Selvsagt vil Venstre at Nathan skal få bli. Vi må heller ikke glemme alle de andre barna som har det som ham. Han har gitt ansikt til alle de som lider hver gang politikere roper på en “strengere asylpolitikk”, sier hun.

Samtidig skriver Bergens Tidende om den kommende stortingsmeldingen “Barn på flykt”. Hverken Høyre eller regjeringspartiet AP kan love at den vil føre til en mer human behandling av asylsøkere. Venstres partileder Trine Skei Grande reagerer.

Trine Skei Grande på KinoKino

Foto: Tormod Rossavik

Verre en høyrepopulister
Hun ønsker at barn skal vurderes for seg og ikke straffes for noe foreldrene eventuelt har gjort. I tillegg mener hun det er uforståelig at regjeringen inngår returavtaler med regimer som Etiopia og Eritrea.

– Regjeringen er så opptatt av å stramme inn at Norge er i ferd med å havne i kategorien lenger til høyre enn høyrepopulister, og det gjelder spesielt for familier med barn, mener Grande. Hun håper på en oppmykning av regelverket, men har lave forventninger til den kommende stortingsmeldingen.

Les mer om sakene i BA og BT torsdag 2. februar. BAs artikkel kan du lese på nett her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**