Ikke kulturhus på Oasen

At utbyggerne på Oasen ikke ser noen muligheter for å bygge kulturhus, har skapt reaksjoner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie_Andersland_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

– Byrådet har sovet i timen, mener Venstres gruppeleder Julie Andersland.

DNB Næringseiendom har vært tydelig på at dersom kommunnen ønsker kulturhus i Oasen, må de melde sin interesse nå. De har ikke hørt et pip fra kommunen.

– Ansvaret for at et ikke blir kulturhus i nybygget til Oasen, ligger helt klart hos byrådet. Dette burde vært planlagt for lang tid tilbake, og byrådet burde forutsatt at denne problemstillingen ville melde seg, mener Andersland.

Dårlig unnskyldning
Finansbyrådens forklaring om at de nå jobber med andre saker som tar all deres tid, mener Venstres gruppeleder er en dårlig forklaring.

– Kommunen har svært mange oppgaver ute på anbud, men utfallet av flere saker gjør at det kan virke som om de tar noe lett på sakene, sier Andersland.

Oasen klart beste alternativ
– Et slikt kulturhus kan bidra til å gjøre området rundt Oasen til et aktivt bydelssentrum, mener Andersland. Venstres gruppeleder mener det er helt håpløst at fyllingsdølenes kamp for kulturhus nå ser ut til å trekke lenger ut i tid.

Åsta_Årøen_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

– Vi hadde virkelig håpet at dette nå skulle bli løst med kulturhus på Oasen, sier Andersland. Hun forteller at Venstres Åsta Årøen tar saken opp i kulturkomiteens møte 13. mars.

Du kan lese hele saken på side 5 i Sydvesten tirsdag 6. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**