Dyrere politikere

Formannskapet bestemte på onsdag å øke godtgjørelsene til kommunepolitikerne i Levanger. Dyrere politikere har en årlig kostnad på rundt 300 000 kroner, samtidig som det foretas store nedskjæringer innen barnevern og PPT. Kommunen skal også gjennom en stor omstillingsprosess for å spare flere titalls millioner. -Dette er et svært dårlig tidspunkt å øke godtgjørelsene på, sier Venstres Karl M. Buchholdt som var eneste som medlem i formannskapet som stemte mot økningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Jeg er ikke uenig i at det skal være godtgjørelse for politisk arbeid, snarere tvert imot, men det er ikke naturlig å ta denne økningen nå. Vi må heller avvente, og se om kommunen har råd til dette i forbindelse med omstillingsprosessen, sier Buchholdt. Han minner om at dette var et av formannskapets første møter etter at kommunestyret bad om et moderat lønnsoppgjør.

-Venstre har et alternativt forslag om å videreføre dagens satser, det får klare seg i en tid hvor vi har store nedskjæringer innen barnevern og PPT, sier Buchholdt. -Alle folkevalgte er ombudsmenn og kvinner som har tatt på seg å gjøre en jobb for innbyggerne, derfor tror jeg det hadde vært klokt å avvente denne økningen til omstillingsprosessen er over, avsutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**