Regjeringen må ta hensyn til barnas beste

De rødgrønne må få fart på en stortingsmelding om asylbarna – hvor hensynet til barna må komme først, skriver Erlend Horn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Asyls flytning immigrasjon

Foto: © Braendan Yong | Dreamstime.com

NRK Dagsrevyen fortalte på lørdag historien om Neda fra Palestina, en ti år gammel jente som har bodd på Dale asylmottak i Rogaland i hele ni år. For noen dager siden ble en av venninnene hennes hentet og sendt tilbake til Tsjetsjenia. Mer enn 1000 barn har bodd sammen med foreldrene sine i over to år på norske asylmottak. Foreldrene får ikke jobbe, de får ikke undervisning, og bare penger nok til å overleve. Venstre mener barn som har levd mange år i Norge må få opphold av sterke menneskelige hensyn. Dagsrevyens innslag om barn som lever i frykt på norske asylmottak viser hvor inhuman regjeringens politikk er.

Det er helt åpenbart at det ikke er til barns beste å bo ni år i asylmottak. Regjeringen har lovet en avklaring om lengeværende barn i den varslede stortingsmeldingen “Barn på flukt”, men denne meldingen føyer seg nå inn i rekken av saker, sammen med klimameldingen, som den rødgrønne regjeringen utsetter og utsetter.

Erlend Horn

Foto: Hildegunn Holtet

Stortingsmelding må på plass
Venstre har lenge etterlyst en avklaring når det gjelder barn som har levd lenge i Norge, og tok opp saken i en interpellasjon i Stortinget for et år siden, men fremdeles har ingenting skjedd. Regjeringen bruker mer tid på intern krangling enn på å innføre faktiske politiske tiltak. Nå må den varslede stortingsmeldingen legges fram med et konkret og tydelig mål om å ta hensyn til barnas beste i disse sakene.

Erlend Horn (V)
Komité for helse og sosial

Innlegget sto på trykk i Bergensavisen mandag 12. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**