Norges skitneste milliardindustri

Bergensavisen har lørdag 14. april en lang reportasje om krigen mot narkotika.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Erlend Horn

Foto: Hildegunn Holtet

Reportasjen kan leses på side 14 – 18 i Bergensavisen lørdag 14. april. I anledning oppslaget har BA stilt Venstre tre spørsmål. Under kan du lese svarene fra Erlend Horn. Vi anbefaler å lese hele reportasjen i BA.

1. Hvordan fungerer dagens narkotikapolitikk i Bergen?
Når Bergen ligger på topp i antall overdosedødsfall per innbygger i Europa er noe fryktelig galt. Jeg håper den nye tverrfaglige innsatsen som kommer vil hjelpe, men etterlyser flere tiltak som sprøyterom, behandling fremfor straff og en skikkelig boligsatsing.

2. Narko-problemene synes å øke i omfang. Hva må gjøres for å snu trenden?
Vi må erkjenne at dagens forbudspolitikk har feilet, og diskutere alternativer. Garantert behandlingsplass umiddelbart etter avrusning, avkriminalisering og heroinassistert behandling til de som trenger kan være noen av løsningene.

3. I britiske Observer skriver Guatemalas president Otto Perez Molina i en kronikk: «Forbudsparadigmet som inspirerer den typiske globale narkotikapolitikken i dag, er basert på et galt premiss: At det globale narkotikamarkedet kan utryddes.» Hva tenker du om dette utsagnet?
Molina treffer spikeren på hodet. Krigen mot narkotika har gjort vondt verre, og organisert kriminalitet blomstrer som følge av politikken som føres i dag. Verdenssamfunnet må diskutere alternativer til forbudslinjen, ikke hvordan krigen kan intensiveres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**