Rusmeldinga kommer før sommeren

Som svar på et spørsmål fra Borghild Tenden i dag svarte helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen at rusmeldinga kommer før sommeren. — Det på tide, sier Borghild Tenden, som har store forventninger til den kommende meldingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Les også: Rusavhengige dør på gata mens helseministeren reiser på studietur

Tenden spurte om helseministeren om helse- og omsorgsministeren tur til Sveits for å lære om rusomsorg.

Borghild Tenden

Foto: Ingvild Boe Hornburg

– Venstre er opptatt av en helhetlig rusomsorg som også åpner for nyorientering innenfor rusbehandling. Kom statsråden hjem fra Sveits med noen gode forslag som kan bedre den norske rusomsorgen, spurte Tenden.

Feilslått ruspolitikk
I svaret bekreftet helseministeren at hun hadde fått flere gode ideer, og var spesielt imponert over helheten i rusomsorgen i Sveits. Hun svarte også at heroinassistert behandling, som er en del av behandlingstilbudet i Sveits, vil bli vurdert i den kommende meldingen.

– Norsk ruspolitikk er feilslått. Det er derfor på høy tid at denne meldingen kommer fra regjeringen. Venstre har forslått en rekke tiltak tidligere i Stortinget, alt fra 24-timers garanti for behandling til heroinassistert behandling, som vi håper og tror vi vil finne igjen i regjeringens melding, sier Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**