Venstre vil ha ny grønn borgerlig regjering

“Lederen i Smaalenene mandag 16. april presenterer dessverre et misforstått bilde av hva Venstres landsmøte i helgen vedtok om regjeringssamarbeid etter valget i 2013.” Et samlet Venstre lokalt og nasjonalt har skrevet leserbrev som er publisert i Smaalenene 19. april 2012.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


“Venstre går til valg i 2013 på et regjeringsskifte. Det gjør vi for å få økt gjennomslag for vår politikk. Gjennom 6,5 år med den sittende regjering har utviklingen gått i feil retning i mange av de områdene som er viktigst for Venstre. Regjeringen har ikke vist noe vilje til å samarbeide med Venstre for å få gjennomført nødvendige forbedringer og framskritt på områder som skole/utdanning, miljø/klima, fattigdomsbekjempelse og en offensiv næringspolitikk.

Vi merker oss at andre lederskribenter i flere aviser gir Venstre støtte. Bergens Tidende skriver bl.a. "Derfor er det riktig av Venstre å ikke blokkere noen regjeringer, og å åpne for samtaler med alle på borgerlig side." Dagens Næringsliv påpeker at "Snuoperasjonen i Venstre handler derfor ikke om at partiet har nærmet seg FRP politisk. Den handler om at partiet trenger en realistisk vei til innflytelse."

Dersom det blir et flertall mot den sittende regjering i 2013, mener Venstre at det må føre til et regjeringsskifte med utgangspunkt i dagens opposisjonspartier. Ved et nytt flertall vil Venstre etter valget samtale med de andre opposisjonspartiene for å få etablert en ny grønn, borgerlig regjering. Venstre går til slike samtaler med det mål å få mest mulig gjennomslag for egen politikk. Graden av gjennomslag vil være avgjørende for Venstres deltakelse i en ny regjering.

Oppsummert vil Venstre ha en ny regjering. Et nytt flertall på Stortinget skal gi en ny regjering. Vi vil snakke med alle opposisjonspartiene etter valget. Vi vil kjempe for en ny grønn og borgerlig regjering utgått fra Venstre, Høyre og Krf. Det kan knapt kalles å “ikke søke makt og endring”, slik Smaalenenes lederartikkel hevder.”

Trine Skei Grande, leder Venstre
Per E. Braseth-Ellingsen, leder Østfold Venstre
Inge Rindedal, leder Askim Venstre
Ingunn H. Hensel, leder Eidsberg Venstre
Marta Lindås, leder Spydeberg Venstre
Simen Saxebøl, leder Hobøl Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**