Revolusjonerende gode rutenyheter fra AtB for Rissa

De frammøtte på Rissa Venstres møte om kollektivtrafikken ble gledelig overrasket over AtBs planer for busstilbudet. Det blir kveldsbuss fra Trondheim kl 2215 hver ukedag, og mange nye ruter å velge mellom. Fra neste høst vil det gå elleve busser hver eneste ukedag fra Trondheim til Rissa, og like mange motsatt vei.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hver time fra klokka 5 til 0730 vil det gå buss fra Rissa til Trondheim om morgenen, og hver time fra kl 15 til kl 18 på ettermiddagen.. Siste tur fra Trondheim til Rissa vil gå kl 2215 hver ukedag, og siste buss lørdager vil gå like etter kl 18. Ruten fra Rissa til Vanvikan vil også bli utvidet.
I tillegg vil det bli nye bussruter fra og til både Råkvåg og Rissa til Hasselvika, og nye rutetilbud for hele resten av Fosen.

Geir Hammer fra AtB orienterer om framtidig busstilbud

Geir Hammer fra AtB orienterer om framtidig busstilbud

Det var vanskelig for både pendlere og andre møtedeltagere ikke å bli begeistret og overveldet fra første minutt under den entusiastiske presentasjonen til rådgiver Geir Hammer fra AtB ved det åpne møte om kollektivtransport torsdag kveld på Rissa Videregående skole, der Rissa Venstre var arrangør. «Jeg burde ikke kjøpt ny bil, det er jo bedre å ta bussen» kom det fra en av deltagerne.

De få kritiske synspunktene fra publikum var knyttet til billettsystemet, som flere mente var modent for forbedringer. Men dette er et fylkespolitisk spørsmål, ikke noe AtB rår over.

Det ble etterlyst buss-skur og flere busslommer på Fosen. Geir Hammer opplyste at det var Statens Vegvesen som hadde ansvaret for dette, og at AtB hadde en god dialog med de om kartlegging av det som var i dag og framtidig behov.

Dette er en forbedring som sikkert både nåværende ordfører, Ove Vollan, og tidligere politisk ledelse gleder seg over, siden Rissa er en bynær kommune. Ikke minst har et bedre rutetilbud Rissa — Trondheim vært et viktig mål for Vollan. Men mest glad er nok pendlere med jobb eller utdanningstilbud i Trondheim. Ikke minst kommer elever ved videregående skoler godt ut, med nye ruter til videregående skoler både på Fosen og i Trondheim — og et månedskort som nå koster bare 500 kr og kan brukes i hele fylket.

En lydhør forsamling gledet seg over det nye busstilbudet

En lydhør forsamling gledet seg over det nye busstilbudet

Snart kan både voksne og ungdom kan dra på bytur etter jobb- og skoletid og komme tilbake samme kveld — med bussen. Rissa blir dermed en bynær kommune når det gjelder fritidstilbud.
Rissa Venstre ba i møtet om at kveldbussen kl 2215 fra Trondheim og så mange som mulig av andre nye rutetilbud blir tilbudt snarest, slik en slipper å vente til den nye anbudsperioden starter i august 2013. Hammer ville ikke love noe, men utenkelig er det ikke at dette kan skje i løpet av våren.

Referent: Jan Erik Furunes

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**