Brudd i klimaforhandlingene

Fredag ble det brudd i stortingsforhandlingene om et bredt klimaforlik. Venstres leder Trine Skei Grande konstaterer at det ikke var politisk vilje hos regjeringspartiene til å komme opposisjonspartiene i møte om en mer offensiv klimapolitikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Planeten vår, jorda, kloden

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Høyre, KrF og V fremmet forslag om en rekke klimapolitiske virkemidler på viktige områder som samferdsel, karbonfangst, klimaforskning, fornybar energi og energieffektivisering. Regjeringspartiene mente ifølge TV2 at opposisjonen kom med “urimelige krav om flere milliarder kroner”.

-De rødgrønne partiene har tydeligvis hatt makten så lenge at de ikke har noen ambisjoner, de blir forundret når noen vil gjøre noe. Klimapolitikken trenger noen ambisiøse målsettinger, det merket vi ikke hos regjeringen. Jeg er kjempeskuffet over regjeringen i dag, sier Trine Skei Grande (V), som skryter av viljen til samarbeid hos alle de borgerlige partiene.

De fire borgerlige partiene nå vil samle seg om sine alternativer frem til innstillingen skal avgis 7. juni.

Les mer om Venstres mål for klimaforhandlingene her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**