Dårlige nyheter for Gårdsparken i Sandalen

Byrådet klarer ikke å få Gårdsparken i Sandalen i gang igjen, slik de lovet i fjor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Sauer

Foto: Ellen Borch Veum

Gårdsparken i Sandalen var et godt tilbud til barn og unge sør i Bergen. Elevene på Kringlebotn skole sier til og med at de vil være med på å drive gården. Fra byrådet kommer det dessverre nedslående nyheter.

Nestleder i Komité for miljø og byutvikling, Julie Andersland har tatt opp saken med byrådet flere ganger. I fjor lovet de åpning innen seks måneder. Nå snur byrådet.

– I svaret fra ansvarlig byråd Lisbeth Iversen, fremkommer det at arbeidet minimum vil ta mellom tre og fire nye måneder å gjennomføre, sier hun.

Andersland 3

Foto: Mathias Fischer

Uklart og uforpliktende fra byrådet
– Grønn etat sier de har “hentet inn en ekstern konsulent som skal gjennomgøre en objektiv utredning som skal ende ut i en mulighetsanalyse med oversikt over stipulerte årlige kostnad for kommunen”. Det er for uforpliktende, mener Andersland.

– Meldingen har tidligere gått på at det har vært problemer med å finne en ny bestyrer. Disse problemene som nå nevnes virker langt mer grunnleggende, og vanskeligere å gjøre noe med. Slik jeg tolker dette blir det nå et spørsmål om penger, om Gårdsparken noen gang vil kunne gjenoppta den driften den hadde før stengningen i høst.

Hun berømmer Kringlebotn-elevenes engasjement, og presiserer også at ingenting er endelig vedtatt.

– Det finnes ikke mange slike friluftstilbud igjen i Bergen, og jeg mener det ville være svært uheldig om vi skulle miste Gårdsparken. Slaget er ikke tapt ennå, og Venstre kommer til å følge dette tett videre, sier Andersland.

Les hele saken på side 2 og 3 i Fanaposten fredag 8. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**