Vil bygge studentboliger på Bygarasjen

Det nytter ikke å sitte med hendene i fanget og vente, sier gruppeleder for Venstre, Julie Andersland. Hun og Anders Skoglund foreslår å bøte på boligmangelen ved å bygge midlertidige studentboliger på toppen av Bygarasjen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie_Andersland_helfigur_2011

Foto: Tor Blaha

De to Venstrepolitikerne viser til at byplanleggerne i Bergen kommune vil rive Bygarasjen og flytte parkeringsplassene under Lille Lungegårdsvann.

— Rivingen skjer ikke i morgen, men vil nok ta flere år. Forhåpentligvis har SIB fått ferdigstilt noen av prosjektene de har på blokken før vi kommer så langt I mellomtiden er det store, åpne arealet på toppen her en ideell plassering for midlertidige studentboliger, sier Andersland.

I lørdagens BA trakk Arbeiderpartiets Geir Steinar Dale frem «konteinerlandsbyen» Keetwonen i Amsterdam som et eksempel på at det går an å skaffe til veie rimelige studentboliger hurtig. Forrige uke skrev Dagens Næringsliv at unge gründere er nær ved å tegne en avtale med Universitetet i Stavanger om å levere hybelkonteinere fra Kina for å bøte med byens opphetede leiemarked.

Kostnaden per hybel er beregnet til mellom 300 000 og 400 000 kroner, og leiepriser på rundt 2000 kroner med dagens rentenivå. De moderne hyblene er utstyrt med kjøkken, soverom og flislagt bad fordelt på 28 kvadratmeter. Venstre mener denne type boliger kan egne seg som midlertidig tiltak.

— En slik løsning er rask, enkel og rimelig å oppføre. Hvis det ikke kan stå ferdig til vårsemesteret, så går det i hvert fall til høstsemesteret neste år, sier Andersland.

Anders_Skoglund_helfigur_2011

Foto: Tor Blaha

Åpner for private
Hun mener kommunen bør regulere toppen av Bygarasjen om til en brakkeby.

— Det vil lette noe av trykket på boligmarkedet for studenter, samtidig som vi får brukt Bygarasjen til noe fornuftig mens den ennå står der. Med gratis tomt og studentboliger etter konteinermodellen, vil det komme inn langt under den kostnadsnormen som staten krever, sier Skoglund.

Venstre mener private bør få tilbud om å bygge studentboliger dersom Samskipnaden (SiB) takker nei.

— Hvis SiB ikke har kapasitet til å bygge flere studentboliger, bør vi lete etter private aktører som kommunen kan samarbeide med, sier Andersland.

Andersland og Skoglund er ikke i tvil om at Bygarasjens tak vil være en attraktiv plass å bo for studentene.

— Det er kort vei til alle byens tilbud og utdanningsinstitusjoner.

Les hele saken på side 4 og 5 i Bergensavisen mandag 6. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**