Fana trenger brukerrom for narkomane

Den åpenlyse narkotikabruken på Nesttun er symptomatisk for situasjonen i Bergen, sier Erlend Horn (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Horn5

Foto: Mathias Fischer

Onsdag måtte en person hentes av ambulanse etter en overdose midt på Nesttun. Tirsdag skrev Fanaposten om rusmiljøet som har etablert seg ved Sandalsvegen. Her har det blitt et vanlig syn at folk ruser seg åpenlyst.

Venstres Erlend Horn mener utviklingen er symptomatisk for utviklingen i Bergen forøvrig.

– Venstre mener den åpenlyse narkotikabruken i Sandalsveien er symptomatisk for russituasjonen i Bergen. Fana bydel, i likhet med andre bydeler, burde ha et brukerrom.

Helt siden 1990-tallet har åpne russcener vært et problem i Bergen. Det mest kjente eksempelet er Nygårdsparken, men de senere årene er flere og flere deler av byen preget av slike scener.

– Hver gang virker det som løsningen er å bryte opp miljøene, selv om historien gang på gang viser at det bare forflytter problemet. Politiets aksjoner i Nygårdsparken tidligere i år kan være en av årsakene til at et miljø har etablert seg på Nesttun, mener Horn, som sitter i helse- og sosialkomiteen i bystyret.

Heroin, rus, sprøyte, narkotika

Foto: sxc.hu

Se til Zürich
Han peker på byer som Frankfurt og Zürich som løste sine problemer med tiltak som brukerrom, heroinassistert behandling og garantert behandlingsplass for avrusing.

– Frankfurt etablerte blant annet lignende MO-sentre som er på vei i Bergen. Men den store forskjellen var at disse inkluderte brukerrom der rusavhengige kunne bruke heroin i verdige omgivelser med helsepersonell tilstede, sier han.

Horn mener åpne russcener vil vedvare som et problem frem til tiltak som brukerrom er iverksatt.

– Handlingsplanen til byrådet har mange gode tiltak som Venstre har kjempet for i flere år. Men den tar dessverre ikke i bruk alle verktøy i verktøykassen. Bare ved å gjøre det tror jeg åpne russcener som Fanaposten avdekket vil være mulig å bekjempe på permanent basis, sier han.

Les hele saken på side 16 -17 i Fanaposten fredag 24. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**