Til aksjon for BHG

– Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være nødvendig å fjerne BHG, og synes byrådet burde stå mer opp for skolen, sier Idun Bortne (V) om planene om å legge ned Bergen Handelsgymnas.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Idun Bortne

Foto: Tor Blaha

Byrådet godtar at Bergen Handels-gymnasium legges ned. Men nå manes det til kamp for den 108 år gamle skolen.

I forslaget til skolebruksplan for Hordaland fylkeskommune foreslår administrasjonen å legge ned en rekke skoler, deriblant Bergen Handelsgymnasium. Skolen fra 1904 er en av de klassiske sentrumsskolene.

Byrådet i Bergen har ingen innvendinger mot planen i sitt forslag til høringssvar, og nevner ikke BHG i det hele tatt. Men nå er et gryende opprør i gang i bystyret, som skal behandle høringssvaret i september.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være nødvendig å fjerne BHG, og synes byrådet burde stå mer opp for skolen. BHG er en populær skole med gode søkertall og gode resultater å vise til, sier Idun Bortne (V).

Tre sentrumsskoler truet
Bortne peker på at Bergen sentrum, dersom Tanks, Bjørgvin og BHG blir nedlagt, kun vil stå igjen med to studieforberedende skoler – Amalie Skram og Katedralskolen.

- Vi mener det i hvert fall er rom for tre skoler av denne typen, og da er BHG den beste kandidaten til å beholde, sier hun.

Les hele saken på side 9 i Bergens Tidende tirsdag 28. august, eller på nett her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**