Trine for Michelle

Venstreleder Trine Skei Grande er denne uken til stede som observatør på Demokratenes landsmøte i Charlotte, North Carolina.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine på Demokratenes landsmøte

Trine på Demokratenes landsmøte
Foto: Venstre

I går var hun til stede under åpnningen av Demokratenes landsmøte og Michelle Obamas tale til landsmøte.

– Jeg synes det var en fantastisk tale, og en mye mer politisk tale enn jeg hadde ventet meg. Amerikansk retorikk er fascinerende. Veldig mye av det hadde ikke gått i Norge, men det var også mye vi kunne lære av det. Hele kvelden her har hatt et feministisk preg som jeg følte meg veldig hjemme i, selv om amerikanerne har et noe større morsfokus på sin feminisme enn vi har, sier Skei Grande til VG Nett.

Mye å lære for norske politikere
Det var ikke bare demokratene i salen som ble rørt til tårer av førstedamens tale nat til onsdag. Blant gjestene i salen satt Venstres partileder Trine Skei Grande.

— Det var en helt fantastisk tale. Jeg tror norske politikere har noe å lære. Vi er for redde for å snakke om og få fram følelser som kan hjelpe flere med å forstå hva politikk handler om. Jeg ble rørt, sier Skei Grande til tv2.no.

Skei Grande er ikke i tvil om at talen Michelle Obama holdt for sin mann var klart sterkere enn talen Ann Romney holdt for ektemannen Mitt Romney på republikanernes landsmøte.

— De er begge to sterke damer, men Michelle Obama var best. Talen hennes var mer politisk, sier Skei Grande til TV2.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**