Symbolsk trefelling

Filip Rygg vil hugge 200 år gamle hestekastanjer på Nygårdshøyden for å få plass til midlertidige brakker som skal huse elevene fra Møhlenpris skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Andersland3

Foto: Mathias Fischer

Forslaget har møtt rettmessig kritikk. Ikke bare vil byrådet rasere et grøntområde som det har tatt to hundre år å bygge opp, til fordel for en brakkeby som skal stå der til skolebygget på Møhlenpris er ferdig oppusset. Det er også et sterkt symbol på et byråd som tabber seg ut i sak etter sak.

Først har de prøvd å gjøre i stand Møhlenpris skole, uten hell. Så forsøkte de seg på å rive skolen, heldigvis uten å få lov. Deretter ble de for sent ute med å sette opp midlertidige brakker for alle de elevene som må ut av skolene sine som følge av dårlig vedlikehold. Til slutt kommer meldingen om at løftet om ikke å ødelegge trærne på Nygårdshøyden heller ikke kan holdes.

KrF har lovet bot og bedring gjennom hele prosessen, men resultatet blir uansett feil. Det er fristende å konkludere med at vi har et byråd som ikke vet hva det driver med.

Julie Andersland
Venstre

Innlegget sto på trykk i Bergensavisen onsdag 12. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**