Lilleng og Venstre hylles av jegerne

Denne uken ble det klart at Programkomiteen i Venstre har tatt med Haram Venstres Christian Holstad Lillengs forslag om å oppheve forbudet mot blyhagl på jakt utenfor våtmarkene. Nå hylles Lilleng og Venstre av jegerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Venstre går inn for å oppheve blyforbudet på jakt utenfor våtmarkene.

Venstre går inn for å oppheve blyforbudet på jakt utenfor våtmarkene.
Foto: Finn Dale Iversen

"Da snakker vi Endelig en som tør", "Endelig!", "Lykke til i håp om seier" og "At ett parti (Venstre) går inn for å oppheve et tåpelig forbud LIKER vi!!" er noen av reaksjonene ute på nettet når jegerne oppdager at Venstre faktisk skal gå til valg på å oppheve blyforbudet.

Lilleng selv er naturligvis et eneste stort glis
– Ja, dette er stort både for meg som politiker og for oss 200.000 jegerne som går på jakt hvert år, smiler Lilleng.
– Og ikke minst er dette veldig viktig, legger han alvorlig til. — Dette forbudet ble nok vedtatt mot bedre viten. Blyhagl er på langt nær så miljøfiendtlig som enkelte tror, det er et argument, men like viktig er at dette kan gi en mer human jakt da bly er det desidert beste materialet å bruke på jakt pga høy egenvekt og gode egenskaper når det treffer viltet.

 Christian Holstad Lilleng og Venstre hylles av jegerne.

Christian Holstad Lilleng og Venstre hylles av jegerne.
Foto: Sissel K Haugen

Mange stusset
Lilleng har jobbet med saken i lengre tid, og allerede i juni i fjor var det store overskrifter fordi dette var et uventet forslag fra en Venstre-mann.
– He-he! Ja, det var noen som stusset,ja , ler Lilleng
– Men når jeg får forklart hvorfor jeg kom med forslaget skjønner de fleste hvor jeg vil. Blyforbudet ble vedtatt etter manglende faglig grunnlag og det er på tide å endre loven. Jeg mener Venstre skal være knalltøffe på miljøsaker som virkelig teller, og da er det samtidig viktig for oss som miljøparti og stikke fingeren i jorden og ta opp igjen ting som har blitt gjort feil tidligere.

Vil gå igjennom
Lilleng har stort tro på at dette vil gå igjennom på Stortinget.
– I og med at det er miljøpartiet Venstre som kommer med forslaget, så tror jeg ikke de andre partiene vil eller tør stemme noe annet. De ulike partiene har ulik troverdighet i ulike saker – det må vi bare se i øynene – og det har derfor vært ekstra viktig for meg at nettopp vi i Venstre går foran i denne saken.

Jeger selv
Hjortejakten er i gang på Sunnøre, og vi kan ikke unngå å spørre om Lilleng selv har vært på jakt ennå.
– Jeg flyttet jo oppover hit tidligere i sommer, så jeg har ærlig talt ikke fått kommet i gang ennå. Jeg er så heldig at jeg er på et jaktlag som har fire hort og et rådyr, så jakt blir det. Gutta på jaktlaget gliset godt da jeg sa jeg trengte opplæring på hjortejakt i og med at jeg ikke har være på det før, kun rådyr og hare, så da satte de likesågodt opp han svigerfar som mentor for den nyinnflyttede læregutten Lilleng, flirer Lilleng.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**