Håper broen står klar om to år

Julie Andersland håper gang- og sykkelbroen over Damsgårdssundet står ferdig om to år som lovet, men er bekymret over byrådets planer, som setter fristen til juni 2016.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Les saken på BT.no her.

I 2005 sa nemlig daværende byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen det samme:

– Om et par år. Vi vil ha mest mulig klart før storinnrykket i nye boliger kommer. Derfor har vi også fremskyndet utbedringen av denne delen av Michael Krohns gate. Der starter vi nå, sa Iversen til BT den gangen.

Også i november i fjor sa hun at hun håpet broen kunne stå klar om knappe to år.

Nå er utbyggingsavtalen mellom Bergen kommune og BOB klar, og der står det at Bergen kommune skal være byggherre for blant annet Markusplassen og gangbroen over Damsgårdssundet.

Frist for ferdigstillelse er satt til 30. juni 2016.

Utålmodig byråd
– Jeg, som de fleste andre, er ganske utålmodig. Og det er det grunn til å være. Det er bare å erkjenne at det ikke er alt man styrer av prosesser, sier byråd for byutvikling Filip Rygg.

– Hvorfor står det i utbyggingsavtalen at alt skal være klart innen 2016?

– Vi må ha en avtale på fremdrift når vi inngår utbyggingsavtaler. Det handler blant annet om utbetaling av penger. Broen er bare en av mange ting, som Markusplassen og gaten.

– Du regner dermed med at broen blir ferdig før 2016?

– Vi har ingen informasjon som tyder på noe annet. Vi må forholde oss til anbudene, og hvis de skulle sprekke, må vi ta en gjennomgang på det. Men jeg har en god følelse.

Andersland1

Foto: Mathias Fischer

Samtidig som Bybanen?
Venstres Julie Andersland vet ikke helt om hun tør å tro på at broen kan stå ferdig om to år.

– Problemet er at den har vært utsatt så mange ganger allerede. Det at det nå legges opp til at vi kan forvente ferdigstillelse først i 2016, synes jeg er uheldig. Hvis det er sånn at broen kan realiseres innen to år, slik vi virkelig håper, hadde det vært fint om byråden kunne presisert det i utbyggingsavtalen, sier hun.

Hun viser til at 2016 er samme år som man forventer at Bybanen til Flesland skal stå ferdig.

– Vi nærmer oss det tragikomiske. Saken har tatt latterlig lang tid. Det må kunne gå raskere å bygge en enkelt gangbro enn en hel bybanetrasé, sier hun.

Andersland understreker at broen vil være viktig for byutviklingen i området.

– Mange har kjøpt bolig i området i den tro at gangbroen var nært forestående. Broen vil gjøre området veldig attraktivt. Da er det veldig uheldig at det tar så lang tid å få den realisert, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**