En ubegrenset ytringsfrihet

Denne uken skriver Abid Raja et sterkt forsvar for ytringsfriheten i Aftenposten. – Å gå på akkord med våre viktigste prinsipper vil til slutt kunne bidra til å rive ned det vi har bygget opp, skriver Raja.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Abid Raja er direktevalgt til Venstres landstyret, vara til Stortinget og kjent for dialogmøter. Denne uken vekket han stor debatt med sitt forsvar for ytringsfriheten i Aftenposten.

– En jusprofessor sa noe klokt til meg en gang: Mennesker trenger beskyttelse, Gud klarer seg selv. Som moderat muslim i voksen alder tenker jeg at muslimenes profet er hevet over nådeløs kritikk og harselering, skriver Raja.

Abid Raja på talerstolen under årsmøtet til Akershus Venstre i 2012.

Foto: Sesselja Bigseth

Han fortsetter: Profeten trenger hverken meg, Zardari eller muslimsk mobb verden over til å forsvare seg. Han behøver minst av alle Arfan Bhatti og hans boys i Norge.

– I dag kjenner jeg mange amerikanere, jøder, indere og homofile. Ingen har plaget meg eller gjort meg urett. Jeg har ingen grunn til å hate noen grupper. Jeg vet dessuten at en enkeltpersons dumhet ikke skal føre til hat mot en hel gruppe. Og, jeg har gjennom offentlig debatt lært at å begrense ytringsfriheten er å begrense menneskelig utvikling, skriver Raja.

Her kan du lese hele kronikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**