Venstreskolen på Venstres hus i Horten

Kjær gård, nærmere bestemt Venstres hus i Horten, viste seg fra sin beste side da Vestfold Venstre arrangerte Venstreskolen, Trinn 1, tirsdag 9. oktober. Det var en fornøyd gjeng på 8 ivrige partivenner som satt på skolebenken. Bildene i denne artikkelen skulle tale sitt tydelige språk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


På kort varsel steppet Olav Røssaak (Grünerløkka Venstre) inn som kursleder.

Organisatorisk nestleder (og studieleder) i Vestfold Venstre, Karin S. Frøyd, ønsket velkommen. Deretter hadde Carl-Otto Kielland noen hilsningsord i egenskap av vertskap både for stedet og lokallaget Horten Venstre.

Han kunne stolt opplyse om at Johan Sverdrup var født (i 1816) og bodde i nabolaget Sem ved Tønsberg. Sverdrup arbeidet som sakfører i Larvik og fra 1851-1858 representerte han denne byen og Sandefjord på Stortinget. Han fortalte videre at Sverdrup var statsminister 1884 — 89. Parlamentarismen og politiske partier har blitt en integrert del av vårt politiske liv, og Sverdrup regnes som opphavet til denne tradisjonen (parlamentarismens far).

Lærer (kursleder) Olav A. Røssaak innledet med Venstres historie og tok også for seg Sverdrups betydning. Parlamentarisme er en politisk styreform der regjeringen (den utøvende makt) utgår fra et flertall i den lovgivende forsamling (parlamentet). Røssaak fortalte inngående om Venstres organisatoriske oppbygning og fortsatte med Venstres ideologi og de viktigste sakene. Han kom med tips på hvordan den enkelte kan bidra til å utvikle Venstres politikk og hvordan bruke de interne medlemssidene på nett.

Tormod Stedje Tveit uttrykte det slik etter kurset: – Det var en veldig interessant kveld. Godt å få frisket opp i gamle kunnskaper, pluss en del nye ting. Takk for et fint kurs!

 Bildet viser fra venstre: Per Bruun-Lie, Inge Skåningsrud, Jan Rune Traa, Tormod Stedje Tveit, Linda Gulestø og Carl-Otto Kielland. Bak står Olav Røssaak og Magne Berger.

Bildet viser fra venstre: Per Bruun-Lie, Inge Skåningsrud, Jan Rune Traa, Tormod Stedje Tveit, Linda Gulestø og Carl-Otto Kielland. Bak står Olav Røssaak og Magne Berger.
Foto: Karin S. Frøyd

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**