Ministerens ansvarsfraskrivelse

På mandag la regjeringen frem statsbudsjettet for neste år. Tre år etter at Soria Moria II-erklæringen slo fast at regjeringen ønsket å innføre 11 måneders studiestøtte, kan vi nå slå fast et åpenbart løftebrudd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Budsjettet viser tydelig at forskning og høyere utdanning blir nedprioritert av de rødgrønne. Kunnskapsministeren er ikke uenig, og sier til Studvest at “skal man nå gjennom for en slik satsing må man sette politisk dagsorden der man virkelig får mange til å bekymre seg om det er lik rett til utdanning”, og “her har studentene en jobb å gjøre”.

Mathias Fischer

Foto: Marie Røssland

Nei, Kristin Halvorsen, det er du som har en jobb å gjøre. Det er kunnskapsministerens jobb å overbevise regjeringen om å få gjennomført tiltakene de har lovet. I stedet skyver Halvorsen ansvaret over på studentene. Når studentene knapt har råd til et sted å bo, har de i alle fall ikke råd til å hyre inn First House-rådgivere for å påvirke finansministeren. Etter syv år i regjering er det tydelig at SV ikke klarer få gjennomslag for løftene de har gitt. Vi studenter får trøste oss med at det heldigvis er stortingsvalg om under et år.

Mathias Fischer
Ungdomskandidat, Hordaland Venstre
Vara til bystyret i Bergen

Innlegget var på trykk i BA 13. oktober

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**