Mener AUF er korttenkt

Hordaland AUF vil at elever på videregående skal få gratis ungdomskort. – En dårlig løsning på et ikke-eksisterende problem. Det mener ungdomskandidat til Stortinget for Hordaland Venstre, Mathias Fischer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


– Ungdommer mellom 16 og 19 år får i dag tilbud om Ungdomskyss. For 295 kroner i måneden kan de ta så mye buss og bane de vil i måneden, sier Fischer.Han peker på at dette er en ordning som fungerer.
– De fleste ungdommer greier å betale dette. De som har dårlig råd, får skolestipend. Med andre ord: Forslaget til AUF er en løsning på et ikke-eksisterende problem.

Mathias Fischer

Foto: Marie Røssland

– AUF har feil fokus i skolepolitikken, sier Fischer. – De burde heller kommet med forslag som bedret kvaliteten i skolen, fremfor kun å kjempe for gratis frukt, skyss og skolebøker.

– Og hvor skal man ta disse pengene fra da? Rutetilbudet, spør han seg. Fylkesordføreren kan vise til at å gjøre ungdomskortet gratis vil koste 50 millioner kroner. Det vil enten medføre dårligere tilbud eller høyere priser for andre reisende, mener Fischer.

Les hele saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**